Lasertherapie voor paardenWaarom lasertherapie voor mijn paard?

Lasertherapie kan helpen bij de genezing van een groot scala aan aandoeningen.

Bij paarden is de belangrijkste toepassing voor ondersteuning bij peesproblemen en wondgenezing.

Maar er is veel meer mogelijk! We behandelen met succes ontstekingen, een hoefzweer, bevangenheid, spierklachten, artrose en overbelasting. Daarnaast is ook pijnbestrijding mogelijk met lasertherapie.

 

Hoe werkt lasertherapie?

Lasertherapie stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het lichaam wordt aangezet om ontstekingen op te ruimen en nieuwe cellen aan te maken. Daardoor wordt bijvoorbeeld peesweefsel sneller aangemaakt, groeit de huid sneller dicht bij een wond of gaat de ontsteking in een hoefzweer sneller over.

Het is een eenvoudige behandeling die niet belastend of pijnlijk is voor je paard. Ze vinden het zelfs meestal prettig om behandeld te worden!


Wat is lasertherapie?

De laser is een speciale lamp die een sterk gebundelde lichtstraal geeft van slechts één golflengte, vergelijkbaar met een laserpointer.

Lees meer...

 

De behandeling met lasertherapie

Zodra we hebben vastgesteld dat lasertherapie zinvol is voor je paard is de behandeling eenvoudig. Het kan gewoon bij jou op stal of desnoods op de wei of in een schuilstal.

Lees meer...

 

Ervaringen met lasertherapie bij paarden

Er is inmiddels heel veel ervaring opgedaan in lasertherapie bij mensen én dieren waarbij de therapie ontegenzeglijk heeft geholpen bij de genezing. Hier lees je enkele gevallen uit onze praktijk.

Prakijkvoorbeelden...