Over ons

Wie is Hoef Vitaal?

Bram de Langen is oprichter van Hoef Vitaal. Bram is hoefsmid in hart en nieren en heeft sinds 2001 zijn eigen praktijk. Zijn praktijk startte hij na een opleiding bij een meestersmid, gevolgd door een intensieve scholing aan de Oklahoma Horse Shoeing School.

Bram is geen traditionele hoefsmid meer in de zin dat hij enkel bekapt en beslaat. “Het vak van hoefsmid is de laatste jaren erg veranderd, je kunt meer van een 'hoefkundige' spreken. We weten tegenwoordig veel meer dan vroeger over de invloed van hoefverzorging op het hele lichaam van een paard.“

Daarom volgt Bram continu cursussen en bijscholingen, onder andere op het gebied van therapeutisch beslag, nieuwe inzichten van hoefverzorging en nieuwe technieken zoals lasertherapie voor paarden.

 

Contact opnemen...

Hoefverzorging volgens Hoef Vitaal

Moderne hoefverzorging is niet meer alleen het bekappen en beslaan van paarden, maar er wordt ook gekeken naar de bespiering van het paard. Immers, de hoeven hebben rechtstreekse invloed op de beweging van het paard en de ontwikkeling van de bespiering.

Ideale hoeven

Een belangrijk uitgangspunt van Hoef Vitaal is een evenwichtig gevormde hoef met een gelijkmatige drukverdeling. Om dat te bereiken, moeten hoefwand en zool samen het gewicht dragen. De toon is kort zodat het afrolpunt naar achteren ligt.

Optimaal gebalanceerde hoeven zullen als resultaat geven dat problemen elders in het lichaam zullen verbeteren. Dit komt doordat een paardenlichaam een groot zelf herstellend vermogen heeft.   

Meer lezen...

 

Problemen aanpakken

Daarnaast kan een paard kampen met problemen. Denk aan peesproblemen, rugproblemen of scheef lopen. Of medische problemen zoals hoefbevangenheid, hoefzweer, enzovoort.

Hoef Vitaal biedt een scala aan oplossingen, van traditionele hoefijzers, speciaal beslag, hoefschoenen en diverse behandelmethoden zoals lasertherapie. 

Meer lezen...