Over ons

Wie is Hoef Vitaal?

 

Bram de Langen is de oprichter van Hoef Vitaal, en hij heeft een diepgaande achtergrond als hoefsmid. Hij begon zijn eigen praktijk in 2001 na een opleiding bij een meestersmid en vervolgens een intensieve scholing aan de Oklahoma Horse Shoeing School.

 

Wat opmerkelijk is aan Bram is dat hij zichzelf niet langer beschouwt als een traditionele hoefsmid, die alleen bezig is met het bekappen en beslaan van paardenhoeven. Hij ziet zichzelf eerder als een "hoefkundige" omdat hij gelooft dat het vak van hoefsmid in de afgelopen jaren aanzienlijk is geëvolueerd. Er is nu meer kennis beschikbaar over hoe de verzorging van hoeven van invloed kan zijn op het hele lichaam van een paard.

 

 

Om zijn kennis up-to-date te houden, blijft Bram continu cursussen en bijscholingen volgen. Deze bijscholingen omvatten onder andere therapeutisch beslag, nieuwe inzichten in hoefverzorging en nieuwe technieken zoals lasertherapie voor paarden. Hierdoor kan hij paarden op een meer holistische manier benaderen, waarbij hij rekening houdt met de bredere gezondheid en het welzijn van het dier, niet alleen met de hoeven.

 

Contact opnemen...

Hoefverzorging volgens Hoef Vitaal

Moderne hoefverzorging is niet meer alleen het bekappen en beslaan van paarden, maar er wordt ook gekeken naar de bespiering van het paard. Immers, de hoeven hebben rechtstreekse invloed op de beweging van het paard en de ontwikkeling van de bespiering.

Ideale hoeven

Een belangrijk uitgangspunt van Hoef Vitaal is een evenwichtig gevormde hoef met een gelijkmatige drukverdeling. Om dat te bereiken, moeten hoefwand en zool samen het gewicht dragen. De toon is kort zodat het afrolpunt naar achteren ligt.

Optimaal gebalanceerde hoeven zullen als resultaat geven dat problemen elders in het lichaam zullen verbeteren. Dit komt doordat een paardenlichaam een groot zelf herstellend vermogen heeft.   

Meer lezen...

 

Problemen aanpakken

Daarnaast kan een paard kampen met problemen. Denk aan peesproblemen, rugproblemen of scheef lopen. Of medische problemen zoals hoefbevangenheid, hoefzweer, enzovoort.

Hoef Vitaal biedt een scala aan oplossingen, van traditionele hoefijzers, speciaal beslag, hoefschoenen en diverse behandelmethoden zoals lasertherapie. 

Meer lezen...